Martin Copier   
Geef me de ruimte

Martin Copier is in 2005 afgestudeerd aan Academie St. Joost in Breda en werkt sindsdien als zelfstandig kunstenaar.

Hij is een kunstenaar die bezieling heeft en onophoudelijk bezig is met creëren. Hij grijpt de vrijheid die je als kunstenaar nodig hebt om te doen wat je voelt. Onderzoek naar ruimte vanuit een diepe innerlijke overtuiging, hij wil het uitdiepen, zich eigen maken en onderzoeken waar de grenzen lopen.

Uniek is zijn manier van werken. Met zelfgemaakt gereedschap stempelt hij met een eindeloos geduld olieverf op het doek waardoor een fascinerend  lijnenspel ontstaat in een ritme van kleuren met een bijzondere puntige structuur. Daarnaast is de wijze waarop hij houtsnedes toepast typerend voor zijn werk. Hij drukt deze, met de hand, met olieverf in zijn schilderijen om er vervolgens op door te werken.

Het is interessant hoe hij de ruimte beïnvloedt en binnen deze ruimte een spanningsveld creëert. Zijn schilderijen zijn gelaagd en je ervaart de rust en het geduld waarmee hij zijn werk maakt. Hij speelt met ruimte en licht, suggereert beweging en diepte. Hij laat zien dat het innemen van ruimte een keuze is. Je wordt in zijn werk gezogen en hij daagt de kijker uit om zich open te stellen voor zijn wereld. 

Martin is een ambachtsman die door zijn passie en vasthoudendheid een eigen en herkenbare beeldtaal heeft ontwikkeld. Wij houden u via deze website graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en in welke tentoonstellingen u zijn nieuwste werken kunt bewonderen. 


De komende tijd is het werk van Martin te zien tijdens onderstaande beurzen en tentoonstellingen:

18 november 2023 is de opening van de tentoonstelling bij Art Gallery Rozendaal in Montfort met een grote serie nieuw werk van Martin. Alle informatie kunt u vinden op artgalleryrozendaal.com

Op 22 december 2023 tijdens de Moonlightshopping in Werkendam is onze galerie geopend van 18.00 uur tot 22.00 uur. In het hele winkelcentrum van Werkendam vinden festiviteiten plaats en zijn alle winkels open. Ook wij maken het gezellig en u wordt getrakteerd op een hapje en drankje. Tijdens deze avond staat in onze galerie brons kunstenaar Jaap Hartman live te boetseren en de Biesboschschilder Vic Gremmer live te schilderen. Absoluut de moete waard om even binnen te stappen en kennis te maken met deze kunstenaars en hun werk. 

Op zaterdag 18 mei, 25 mei en 1 juni 2024 van 13.00 uur tot 17.00 uur is in onze galerie in Werkendam de tentoonstelling "Different" te bezoeken. Een bijzondere tentoonstelling met divers, anders en uiteenlopend werk voor zowel binnen als buiten. De tentoonstelling is verdeeld over 2 verdiepingen en absoluut een aanrader om te bezoeken.

Op 8 juli 2025 opent de solo tentoonstelling van Martin Copier in het Ton Schulten Museum in Ootmarsum.


U kunt doorlopend werk van Martin zien, huren of kopen bij:

Galerie Eye Contemporary in Hong Kong en Milaan www.eyecontemporaryart.com  

Museum Kranenburgh in Bergen www.kranenburgh.nl

Sille Gallery in Oudewater www.sillekunst.nl

Galerie Rozendaal in Montfort  www.artgalleryrozendaal.com

Galerie Rotor in Gorinchem  www.galerierotor.nl

Kunst.nl in Utrecht www.kunst.nl

Business art service in Utrecht www.businessartservice.nl

Art Zaanstad in Zaandam www.artzaanstad.nl

Kunstuitleen Den Bosch www.kunstuitleendenbosch.info

Kunstuitleen Alkmaar www.kunstuitleenalkmaar.nl

Amersfoort Art Galerie www.amersfoortart.nl

Kunstuitleen.nl in Amsterdam www.kunstuitleen.nl

SBK in Breda www.sbk.nl